Een mix van op stenen gemalen, biologisch volkoren- en gebuild tarwemeel, water, zeezout en onze eigen desemcultuur (zonder toegevoegde gist). Rijk gevuld met biologische walnoten, hazelnoten en rozijnen. Dit is echt snoepjesbrood. Superlekker met een mooi stukje kaas, maar eigenlijk het allerlekkerst om dunne plakken van te snijden en te eten met een beetje verse boerenroomboter.
Ingrediënten: volkoren tarwemeel*, tarwemeel*, water, tarwezuurdesem*, 10% rozijnen, 5% walnoten, 5% hazelnoten, zeezout *) = biologisch
Het brood weegt 500 gram.
Voedingswaarde per 100 gram: energie 283 kcal, vet 6,5 gram (verzadigd 0,6 gram), koolhydraten 46,6 gram (suiker 7,5 gram), voedingsvezel 4 gram, eiwitten 7,6 gram, zout 0,8 gram
afbakken
Het afbakken van ons brood is heel simpel, maar wel afhankelijk van de oven die je hebt. De ene oven is nu eenmaal wat feller dan de andere!
Het brood is door ons al ongeveer drie kwart gebakken, dus gewoon gaar. Waar het om gaat is dat de korst mooi goudbruin kleurt. De algemene richtlijn is: ± 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Als je het voorgebakken brood hebt ingevroren, bak je het direct uit de vriezer in ± 35 minuten af op 160 graden. Bij het afbakken van bevroren brood is de kracht van je oven nog belangrijker. Desembollen kunnen 30 tot 35 minuten nodig hebben om mooi te kleuren en van binnen te ontdooien. Als je brood na het afbakken een mooie goudbruine kleur heeft maar in de kern nog bevroren is, verlaag dan de volgende keer de oventemperatuur en verleng de baktijd.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.