Desem spelt is bij ons gemaakt van 100% biologische speltbloem. We gebruiken een aparte desemcultuur die natuurlijk ook van spelt is gemaakt. Hierdoor is ons speltbrood tarwevrij, en daar zijn we trots op! Spelt is een oude graansoort met een heel eigen karakter. Er worden allerlei gezondheidsvoordelen toegedicht aan spelt ten opzichte van tarwe (google maar eens). Wij vinden het vooral heel erg lekker.
wat zit erin?
Voedingswaarde per 100 gram: energie 252 kcal, vet 1,3 gram (verzadigd 0,2 gram), koolhydraten 49,8 gram (suiker 5,9 gram), voedingsvezel 1,5 gram, eiwitten 10 gram, zout 1 gram
afbakken
Het afbakken van ons brood is heel simpel, maar wel afhankelijk van de oven die je hebt. De ene oven is nu eenmaal wat feller dan de andere!
Het brood is door ons al ongeveer drie kwart gebakken, dus gewoon gaar. Waar het om gaat is dat de korst mooi goudbruin kleurt. De algemene richtlijn is: ± 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Als je het voorgebakken brood hebt ingevroren, bak je het direct uit de vriezer in ± 35 minuten af op 160 graden. Bij het afbakken van bevroren brood is de kracht van je oven nog belangrijker. Desembollen kunnen 30 tot 35 minuten nodig hebben om mooi te kleuren en van binnen te ontdooien. Als je brood na het afbakken een mooie goudbruine kleur heeft maar in de kern nog bevroren is, verlaag dan de volgende keer de oventemperatuur en verleng de baktijd.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.