DE CHAMPAGNE ONDER DE THEEËN!
Algemene informatie:
Witte thee, Pai Muta, is een witte thee met een zachte
bloemrijke smaak, gemaakt van de jongste knoppen van de
theeplant, de Camellia Sinensis.De thee is licht van kleur en
wordt niet bitter. In tegenstelling tot de groene thee bevat de
witte thee heel weinig looizuur. De blaadjes van witte thee
worden het minst bewerkt en hierdoor blijven de meeste
gezonde stoffen behouden, ze worden nauwelijks gerold en zeer
licht gefermenteerd. Het blad geeft een zeer aromatisch (iets
zoet) aftreksel met goudgele kleur. Witte thee is kwetsbaar en
daarom eerst water koken en dat enigszins laten afkoelen tot
ongeveer 75 en 85 graden. Gebruik ongeveer 2 tot 3 theelepels
witte thee per pot. Je kunt van deze theeblaadjes ongeveer 2
keer thee zetten. Als je de theeblaadjes voor de 2e keer gebruikt,
moeten ze iets langer trekken dan de 1ste keer, om dezelfde
zachte smaak te krijgen. Laat de thee langer dan 4 minuten
trekken, om optimaal te profiteren van de gezonde
eigenschappen. Bewaar witte thee in een glazen pot op een
donkere plaats. Deze thee is heel gevoelig voor vocht en licht.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.